Villaförsäkringar

Genom att teckna en villaförsäkring så kan den täcka skador som kan uppstå på din villa. Men också på din tomt. Den brukar oftast ingå i den hemförsäkring du kan teckna och har då betäckningen villahemförsäkring.

Som oftast så vid köp av hus och villor så finns det en mängd saker som man bör tänka på innan man skriver på några avtal. Det kan vara lätt att begå något misstag i ivern att köpa sitt hus. Var noggrann när du ska köpa ditt hus. Försäkringar skaffar du när du köpt huset. Villaförsäkringen kan tecknas separat och de kan bestå i flera olika delar.

Den är främst som skydd för själva byggnaden. Skulle köket eller badrummet inredning haverera på något sätt så kan det ligga inom försäkringen för villan. Men också värmesystem och rördragningar. Kolla alltid upp med ditt försäkringsbolag hur det ser ut för just din försäkring. Även andra byggnader som tillhör ditt hus kan ingå i försäkringen. Så som garage och uthus.

Även tomten kan räknas in om skador av naturkaraktär förstör växtlighet som träd och andra växter. Hos de flesta försäkringsbolag så kan tilläggsförsäkringar köpas som gör att denna omfattar mer än den i grunden gör. Försäkringen gäller årsvis och kan endast sägas upp eller bytas om du säljer ditt hus eller villa. Se alltid till att ha gällande försäkringar så om något händer så kan du få ersättning för detta.